«Vil ha fart på digitaliseringen»

8. januar 2019

Nettverket av Digitale Toppledere har satt seg som mål å bidra til å få mer fart på digitaliseringen i Norge og i denne forbindelse er det fra 8.januar 2019 etablert en ekspertgruppe som skal bidra til at flere prosjekter basert på datadeling ser dagens lys i Norge.

FAKTA OM DIGITALE TOPPLEDERE

Nettverket Digitale Toppledere bygger på prinsippet - likeverdige partnere i en dugnad (alle dekker sine egne kostnader).  Ekspertgruppen skal adressere både datadeling og lover/regler (som ofte henger tett sammen). Ekspertgruppens leveranser vil inkludere svar på spørsmål og assistanse, etableringen av en kunnskapsbase på datadeling/ «best practices» og relaterte lover/regelverk. Tjenesten vil i første omgang være kostnadsfri. 

«Difi arbeider målrettet for økt deling av data og regelverksforenkling ettersom det er en forutsetning for gode digitale tjenester til innbyggerne, tilgang til offentlige data for næringslivet og en effektiv forvaltning» sier Knut Bjørgaas, avdelingsdirektør Digital Strategi og Samordning (Difi) «Vi synes derfor at dette initiativet er både viktig og riktig». 

 

I august 2018 inviterte NorStella, som er sekretariat for Digitale Toppledere, til nytt nettverksmøte med overskriften «Keiserens nye klær». Det ble under dette møtet besluttet at det viktigste Digitale Toppledere kan gjøre i det korte bildet for å «kle på keiseren» er å etablere ekspertgruppen «Datadeling og regelverksforenkling». 

Tilstede på møtet i august var toppledere fra Difi, Brønnøysundregistrene, Virke, IKT Norge, Nærings- og fiskeridepartementet, DigitalNorway, Forskningsrådet, Den norske dataforening, DNDs IT-politiske råd, Digitaliseringsrådet, Open Innovation Lab, Finans Norge, DSOP (v/Bits) mfl.

 

TILGANG TIL EKSPERTGRUPPEN

Ekspertgruppen har etablert et dedikert nettsted for å stille spørsmål og kunne få tilgang til relevant informasjon: Lenke

Ved å klikke på direkte-lenkene under får man tilgang til følgende funksjonalitet og innhold:

 

  • Kunnskapsbase med dokumenter, nyttige lenker og relevante nyheter: Lenke

  • Forum for å stille spørsmål til ekspertgruppen (inklusive forespørsler om assistanse, foredrag etc.) og tilhørende svar fra ekspertgruppen: Lenke 

 

KONTAKTINFORMASJON

For ytterligere informasjon - ta kontakt med stiftelsen NorStella (sekretariat for nettverket Digitale Toppledere): dt@norstella.no

© 2018 by NorStella

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • Hvit Twitter Ikon